Winst voor Heren en Dames 1

Wedstrijdverslag Silvertown Lions H1 vs Blue Drakes

Zaterdag 17 januari, de eerste wedstrijd voor Silvertown Lions Heren 1 in het nieuwe jaar. Er werd gespeeld tegen Blue Drakes uit Woerden. De heren verwachtten een zware pot, aangezien er thuis werd verloren met 25-56.

De wedstrijd ging aan het begin gelijk op, en na het eerste kwart stonden de Blue Drakes voor met 11-9. Er werd verdedigd met een zone-verdediging, waar de heren van SL altijd moeilijk doorheen komen. In het tweede kwart werd deze verdediging gebroken en kwamen de heren op voorsprong. Chris Bootsma kwam in dit kwart met een mooie dunk, wat nooit gebeurd bij de heren van SL.

Het derde kwart werd de voorsprong rustig uitgebouwd en hielden de heren het hoofd koel. Ook in dit kwart werd er gedunkt, ditmaal door Sven de Keiser. Dit gaf een extra boost voor de heren en het kwart werd beindigd met een voorsprong van 10 punten.

Het vierde kwart verliep rommelig, doordat de tegenstanders probeerden de winst alsnog te pakken. Door rustig te spelen en de tijd te nemen, werd de voorsprong weer verder uitgebouwd en werd er gewonnen met 53-38.

Aanstaande vrijdag spelen de heren thuis in sporthal De Meent, om 21:00 tegen BS Leiden.Wedstrijdverslag Silvertown Lions D1 vs BS Leiden

Afgelopen vrijdagavond begon de 2e helft van de competitie voor de dames van Silvertown Lions. De wedstrijd begon direct goed. Er werden leuke aanvallen gespeeld, waardoor de tegenstanders uit Leiden niet veel kansen kregen in de eerste helft. In het tweede kwart werd het spel wel wat rommelig, maar dit werd op het einde weer helemaal goed gemaakt. Met een mooi resultaat van 21-7 gingen de dames de rust in.

In het derde kwart werd er verder gegaan waar ze in tweede kwart waren geëindigd. De aanvallen liepen lekker en er werden mooie passes gegeven. Helaas sloeg dit in het laatste kwart om. De dames uit Leiden gingen fysieker spelen en de wedstrijd werd weer rommelig. Maar de voorsprong van SL werd gelukkig niet meer ingehaald. Met een eindstand van 37-21 gingen de dames met de eerste winst van dit jaar naar huis!

Terug naar het overzicht