Winst voor Dames 1

22/09/2014 - Wedstrijdverslag Silvertown Lions D1 vs OSM

19 september 2014, het moment was eindelijk daar. De eerste wedstrijd van het seizoen. En Dames 1 van Silvertown Lions hadden er zin in. Het weekend ervoor hadden ze hun trainingsweekend gehad: slapen in de sportzaal, veel basketbaltrainingen, fitness, kanoën en de nodige teambuildingstrainingen. Met een klein beetje bloed, heel veel zweet en tranen van het lachen zijn de dames daarin klaargestoomd voor het seizoen. Ze waren er helemaal klaar voor!

En dat was duidelijk te zien in de 1e helft van de wedstrijd. Met een wat voorzichtige start, werd dames 1 al snel een geoliede machine. De spelletjes in de aanval liepen zoals ze moesten en vooral het schot van Lisanne Peltenburg en debutante Kayleigh Nagtegaal zorgden voor een paar mooie punten. Maar het was vooral de verdediging die stond als een huis. De dames van OSM uit Maarssen hadden geen kans en bleven daardoor de eerste helft op 0 staan. Met een tussenstand van 19 – 0 gingen de dames de rust in.

Maar zoals ook de vorige seizoenen is gebleken, is het 3e kwart altijd lastig voor de dames van SL. En dat bleek deze 1e wedstrijd ook weer. Die geoliede machine van de 1e helft werd rommelig en ook de verdediging zakte wat in. Het lukte de helaas dames ook niet om dit in het 4e kwart weer om te draaien, waardoor de tegenstander aardig kon inlopen. Gelukkig was er die goede 1e helft, want de dames van SL halen met een einduitslag van 30-20 toch maar mooi hun eerste zege binnen.

Terug naar het overzicht