Wedstrijdverslag Woodpeckers D1 vs Silvertown Lions D1

02/11/2014 - Op 1 november reisde de dames van Silvertown Lions af naar Houten voor een wedstrijd.

Het was een prachtige dag, na de wedstrijd stond een etentje met z’n allen op de planning en de laatste wedstrijd was alweer een paar weken geleden. De dames hadden er daardoor helemaal zin in!

De wedstrijd verliep echter minder soepel dan verwacht. De dames van Woodpeckers, allen een stuk langer dan de dames van SL, speelden een traag spel met daarbij een zone verdediging. En dat op een klein warm veld! Hierdoor was het voor de dames van SL zeer lastig goed in hun spel te komen. Daarbij hielpen de scheidrechters ook niet echt mee. Het werd vooral mentaal een zeer zware wedstrijd. Maar met een kleine voorsprong van 16 – 19 gingen ze de rust in.

In de tweede helft werd het fluitspel van de scheidrechters steeds erger, waardoor de dames van SL al vroeg veel fouten kregen en de tegenstanders volop vrije worpen. Die ze ook nog eens bijna allemaal raak schoten. Maar onze dames bleven volhouden! Tot aan de 7e minuut van het 4e kwart wisten ze hun voorsprong te behouden. Echter toen werd het gelijkspel en de laatste 3 minuten werden zeer spannend. De tegenstanders kregen een paar kansen om hun winst te behalen en heel even stonden ze zelfs voor. Gelukkig wist Femke Lips, met nog een maar een paar seconden op de klok, de winnende score te maken. Uitslag: 35-37. Mentaal vermoeid, maar wel zeer opgelucht en blij, gingen de dames sushi eten!

Terug naar het overzicht