Wedstrijdverslag DAS vs Silvertown Lions D1

Vrijdagavond reden de dames van Silvertown Lions richting Delft voor hun eerste uitwedstrijd in de 2e helft van de competitie. De thuiswedstrijd hadden ze weliswaar gewonnen, maar dit ging niet geheel makkelijk. De dames waren daarom voorbereid op een lastige wedstrijd.

En een lastige wedstrijd werd het ook. Het was hard werken en verdedigend ging goed. Alleen in de aanval liep het spel niet zo lekker. In het begin van de wedstrijd leek het hierdoor wel een voetbalwedstrijd aangezien het tot ver in het eerste kwart 1-0 bleef voor DAS. Ook in het 2e kwart waren de scores niet hoog. En met een stand van 15-13 gingen de dames de rust in.

Met 2 punten achterstand was er nog niets verloren. En dus gingen de dames weer verder met hard werken. Werd meer gescoord en de stand ging de gehele wedstrijd gelijk op. Aan het einde van de wedstrijd kwam SL door 2 rake vrije worpen van Meike Tilman 1 punt voor. Er stond toen nog 11 seconde spelen op de klok. Daarna volgde maar liefst 3 time-outs achter elkaar en was het aan de dames om het spel uit te spelen. Helaas werd er voor een fout gefloten, waardoor de tegenstanders met nog 6 seconden op de klok ook 2 vrije worpen mochten nemen. Deze waren raak, waardoor de dames weer op achterstand kwamen. In deze laatste seconden volgden weer een fout en 2 rake vrije worpen , waardoor de wedstrijd eindigde in een eindstand van 44-41 in het voordeel van DAS.

Terug naar het overzicht