Wedstrijdverslag Cangeroes vs Silvertown Lions Dames 1

Op een regenachtige zaterdagmiddag vertrokken de dames van Silvertown Lions richting Utrecht voor hun wedstrijd tegen de Cangeroes. Thuis hadden ze maar nipt gewonnen dus de dames wisten dat ze flink aan de bak moesten. En dat ook nog eens op een tijdstip dat ze niet gewend zijn (13.15 uur).

Het eerste kwart begon direct fanatiek en de teams gingen gelijk op tot aan de 7e minuut. Daarna wist de tegenstander een voorsprong te pakken, waardoor de stand van het eerst kwart eindigde in 17-14. Ook in het begin van het 2e kwart bleven de teams gelijk op gaan. Maar SL bleef haar eigen spel spelen en dat wierp zijn vruchten af. Aan het einde van het 2e kwart sloeg daardoor de wedstrijd om. De tegenstanders werden rommelig, en kregen wat gemopper onderling, terwijl SL steeds sterker ging spelen. Hiermee wisten ze hun achterstand in te halen en zelfs met een kleine voorsprong te rust in te gaan (23-25).

Het sterke spel van SL zette zich door in het 3e kwart. Passes werden goed gegeven, aanvallen werden mooi gespeeld en afgemaakt, vrije worpen werden volop raak geschoten en de verdediging stond strak. Kortom een heerlijk spel om te spelen en te kijken! Cangeroes wist af en toe nog een puntje te pakken, maar was niet opgewassen tegen het prachtige samenspel van de spelers van SL. Dit spel wist SL tot en met het einde van de wedstrijd voort te zetten, waardoor het de beste wedstrijd van de competitie tot nu werd! De eindstand werd uiteindelijk 40-59, waarvan Corrie Verheyden (14), Meike Tilman (15) en Femke Lips (19) het leeuwendeel van de score voor hun rekening namen. En ook het weer was ondertussen omgeslagen, dus in een heerlijk zonnetje reden de dames met een geweldig gevoel weer naar huis.

Terug naar het overzicht