Silvertown Lions D1 vs Cangeroes

30/11/2014 - De achtste wedstrijd voor de Dames van Silvertown Lions speelde zich af in de thuishaven Sporthal de Meent tegen BC Cangeroes uit Utrecht.

De dames lieten zich in de eerste minuten intimideren door de tegenstander wat leidde tot een snelle 0-6 achterstand, maar na een time out waarin de coach de dames waande tot rust en overtuiging was de achterstand aan het einde van het eerste kwart bijna weggewerkt (8-9).

Het tweede kwart startte de thuisploeg voortvarend en kwam zelfs op een 14-11 voorsprong, maar door een mindere periode voor wat betreft de verdedigingsrebound werd deze weer snel weggegeven en werd na 12 punten achterstand het tweede kwart afgesloten met een 22-29 stand op de borden ten gunste van de Utrechtse ploeg.

In het derde kwart lieten de Zilverstad dames zien hoe het spelletjes echt gespeeld moet worden en gaven ze slechts 6 punten aan Cangeroes en vielen er 17 punten in de thuisbasket (stand eind derde kwart: 39-35).

Opnieuw beloofde het een spannend laatste kwart te worden. De ploegen hielden elkaar tot in de laatste minuut in evenwicht, maar door het goed in de ploeg houden van de bal liet de tegenstander zich verleiden tot het maken van fouten wat leidde tot vrije worpen. Die kansen lieten de dames niet onbenut waardoor dit de 3e wedstrijd is die de dames met twee punten verschil naar zich toe wisten te trekken. Eindstand 45-43 en nog steeds ongeslagen!

Lisanne Peltenburg en Corrie Verheyden namen het leeuwendeel van de score voor hun rekening; samen goed voor 30 punten!

Terug naar het overzicht